Jump to content
  • Create an account

    Want more? Register now and get full access to our community!

kreiste

Need help on making a custom armor with custom NIFs.

Recommended Posts

I'm currently making a custom armor from scratch. 

I followed several tutorials to get there, but the gist was

  1. Modelling the mesh in Blender, export to obj
  2. Then, import into Outfit Studio, with SAM Light body as reference. 

The armor works as intended, but the gloves and boots is not visible ingame, despite showing up in Bodyslide/Outfit Studio/Creation Kit/Nifskope. As you can see on the first four screenshots, the armor displays correctly, but the gloves and boots refuse to show up. 

However, if I were to replace the gloves and boots' NIFs with other NIFs (tested with farmer03 gloves and boots; the last screenshot in my attachments), they show up just fine so I believe the problem lies in the NIF. I have no idea what caused it though since I do it the same way I do the armor and the armor is fine.

 

This is how they look in Bodyslide.

Spoiler

unknown.png

unknown.png

 

And this is how I set them up on CK. 

Spoiler

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

 

ScreenShot104.png

ScreenShot106.png

ScreenShot105.png

ScreenShot103.png

ScreenShot107.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

A few culprits come to mind but my money is on weight sliders

AFAIK you can only see this setting in XEdit at least the older version I prefer to use in Classic

screenshot_0001.png.f1e6d7613d04b0887041a24b47195ebc.png

Weight Slider Support will make the entire diff in whether an armature will appear or not. Less common culprits are things like Dismemberment Data pointing to the wrong biped slot, alpha settings in the nif  like some if you set to 255 will make the object invisible, etc When in doubt use the compare option in XEdit with another armature that def appears that uses the same slot/s as the one you are having issues with. and see what isnt matching

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, kreiste said:

 

  Hide contents

 

 

 

And this is how I set them up on CK. 

  Reveal hidden contents

unknown.png

unknown.png

unknown.png

unknown.png

 

 

ScreenShot103.png

 

That top part very nice. I like it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

We found out that it wouldn't show ingame because the Slots were wrong set in the Nif. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

yep, @NeutronSphere was correct. The dismemberment slot for gloves and boots was still referring to the body instead of hands and feet respectively. It was such a blonde moment for me 😅

 

Fret not! @Kirax I'll release the armor in its proper, working state ASAP.

Share this post


Link to post
Share on other sites
45 minutes ago, kreiste said:

yep, @NeutronSphere was correct. The dismemberment slot for gloves and boots was still referring to the body instead of hands and feet respectively. It was such a blonde moment for me 😅

 

Fret not! @Kirax I'll release the armor in its proper, working state ASAP.

Lol no. I meant you should upload the file so I can just take a proper look and fix it for you.

I guess there's no longer the need for that since you solved it already.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...